Loading...

De åtte første artistene for 2017 er klare!

/, Uncategorized/De åtte første artistene for 2017 er klare!

De åtte første artistene for 2017 er klare!

Comet Kid

Västerbron

Frøder

Biru Baby

Moillrock

NiteRain

Major Parkinson

Moron Police

Årets første artister er klare

biru-baby-2017-full_foto-mads-suhr-pettersen

Aronnesrocken har på ingen måte ligget på latsiden siden august. Hele åtte artister er i dag klare for festivalen, med flere på tur inn. Og de første artistene er: Comet Kid, Frøder, Major Parkinson, Biru Baby, Västerbron, Moron Police, NiteRain og Moillrock.

– Som alle år booker vi band og artister vi først og fremst er veldig glade i. Hovedfokuset vil alltid være å gi god scenetid til regionale artister, men samtidig må vi ikke glemme at Aronnesrocken har blitt en glimrende arena for publikum å oppleve nye favoritter, sier festivalsjef og bookingansvarlig, Torgeir Ekeland.

Biru Baby og Moillrock er eksempler to regionale band som satses ekstra på i 2017.
– Biru Baby spiller sist på hovedscenen, lørdag natt. De fleste i Alta husker forgjengeren «Cyaneed», og de som allerede har fått oppleve Biru Baby live, vet at dette blir et sceneshow uten sidestykke. Bortsett fra trommisen er vel også alle på scenen fra Alta, sier festivalsjefen.

– Moillrock fra Honningsvåg er alltid en fryd live, med sine musikalske krumspring, engasjerende og energisk sceneshow, og et samspill til å bli misunnelig av, sier Ekeland.

comet-kid

Comet Kid

TERNINGKAST 6
Comet Kid og svenske Västerbron er to av bandene som ble booket tidlig til neste års festival. Ekeland har lenge hatt ønske om å få de to bandene til Aronnesrocken.

– Jeg har tenkt lenge på disse to, og ventet på rett anledning. Da Comet Kid klokket inn soleklar en 6’ er hos Altaposten etter de spilte på City Scene i april var det i grunnen gjort, sier Ekeland, som beskriver en liveopplevelse med Comet Kid som en blanding mellom Violet Road og El Cuero.

Västerbron kan være et ganske så ubeskrevet blad for de fleste i Alta, men Ekeland har fulgt bandet i flere år og er sikker på at dette vil slå bra ann, også i Alta.

– De ble beskrevet som en rocka versjon av Håkan Hellstrøm. Jeg er ikke sikker på om jeg er enig i den beskrivelsen, og bandet selv ser seg selv som et poporkester med sjelen i punken.

– Aronnesrocken er et sted for å oppleve nye band. Västerbron er bandet dere skal oppleve i 2017, sier Ekeland.
FRØDER KOMMER

froder-portrait-by-pal-laukli
Bergensartisten Frøder er allerede en etablert stemme for mange. Først og fremst på grunn av CLMD-samarbeidet, «The Stockholm Syndrome». Den musikalske agendaen er betydelig bearbeidet når hun nå har skrevet sitt eget debutalbum, som i hovedsak pendler mellom middels kjølig elektronika og duvende voksen-pop.

Hennes fremste våpen er naturligvis den særegne stemmen hennes, og med låter som «Air I Need» kiler det i dansefoten, mens låter som «Speed of Sound» gjør sitt ytterste for å gjøre stas på 80-tallets smektende pop-refreng.

– Vi har trua på at Frøder kommer til å gjøre reint bord under neste års festival, sier Ekeland.

 

 

major-parkinson-pa-hulen
ØNSKEREPRISER
Det blir intet mindre enn to ønskerepriser i 2017, med to albumklare sør-vestlandsband på scenen. Major Parkinson headlinet Aronnesrocken sist i 2009, mens Moron Police ble rene husbandet i 2014, da de spilte på festivalens alle tre kvelder, og i tillegg ble hentet opp til Aronnesrockens frivilligfest senere samme høst.

– Helt siden den maktdemonstrasjonen av en konsert de leverte i 2009, har jeg blitt mast på, fra flere hold, om å hente Major Parkinson tilbake til Aronnesrocken. Nå har de og Moron Police begynt å dele bandmedlemmer, så da var det ikke store ekstrakostnaden å hente begge bandene. Noe vi selvfølgelig er veldig glade for at vi fikk til, sier Ekeland. Begge bandene kommer til å være albumaktuelle i løpet av 2017.

Major Parkinson blir mulig å oppleve på sletta, fredag 18. august, mens det blir trangt oppe på Studenthuset når Moron Police tar av utpå natta.

 

 

niterain
For alle som elsker Kiss, Mötley Crüe, AC/DC og Guns N’Roses – dette er til dere.
Med en bassist fra Tromsø og gitarist fra Finnmark, er det oslobaserte rockebandet NiteRain nesten som lokale å regne. Bandet, som har spilt 6-7 ganger på den legendariske konsertscenen Whiskey A Go Og i Los Angelse,   føler selv sterk tilknyttning til Nord Norge.

– Siden 2012 har NiteRain turnert i over 13 land som inkluderer bl.a. USA, Tyskland og Sverige. De har spilt på Tons Of Rock i 2015 og både Norway Rock Festival og Sweden Rock Festival i 2016. Bandet som har sin opprinnelse fra Oslo og består av Adrian Persen (gitar), Morten Garberg (trommer), Frank Karlsen (bass) og Sebastian Tvedtnæs (vokal) har allerede fått skryt og positive tilbakemeldinger fra profilerte artister som bl.a. Lemmy (Motorhead), Tony Harnell (tidl. TNT), Sebastian Bach (tidl. Skid Row) og Phil Lewis (LA Guns).

– NiteRain har funnet sitt spor, og de viker ikke. Ukompromissløst har de tatt til seg alt som er bra med 80-90 talls rock, heavy metal, glam og sleaze.

Aronnesrocken 2017 blir den 22. aronnesrocken i rekken, og går av stabelen 17. til 19. august neste år.

 

By | 2017-06-13T08:38:59+00:00 desember 20th, 2016|Nyheter, Uncategorized|0 Comments

About the Author: