Loading...

Datarock til Aronnesrocken

/, Pressemelding, Uncategorized/Datarock til Aronnesrocken

Datarock til Aronnesrocken

Datarock

The Modern Times

Ágy

Pasha

The White Foxes

Mary’s Kids

Überwolf

Kristoffer Karjalainen

– Det begynner å dra seg til nå!

Style:

Style: «datarock2»

Vi smeller til med intet mindre enn ni nye artister på dagens artistslipp – med bergensbandet DATAROCK som det største navnet. I tillegg kan vi by på artister som Ágy, The Modern Times, Pasha, White Foxes, Mary’s Kids, Northkid, Kristoffer Karjalainen, Stuck In North, og til slutt Überwolf fra Vardø.

– Det begynner å dra seg til nå, sier festivalsjef og bookingansvarlig Torgeir Ekeland, som begynner å bli svært fornøyd med årets festivalprogram.

– Jeg er utrolig glad for at vi fikk muligheten til å hente Datarock. De er på tur tilbake etter en liten pause og gjør særdeles få festivaler i sommer. Jeg tror faktisk vi er først ut med å annonsere de, forteller han. Datarock er for tiden opptatt som fast husband i TV2s store vårsatsning «Stian Blipp Show».

DATAROCK er mest kjent for sine røde drakter og energiske konserter, men også utgivelsene har fått ben å gå på. Debutalbumet fra 2005 ble nominert til Spellemannprisen, og platen kom senere med på 36. plass på engelske NME sin liste over beste album i 2006. Samme år kom singelen ‘Computer Camp Love’ inn som nummer 12 på ‘Triple J’s Hottest 100’ i Australia (av 600.000 stemmer), og i 2007 listet Rolling Stone Magazine ‘Computer Camp Love’ på 88. plass av årets 100 beste singler.

Siden DATAROCK startet karrieren sin i 2000 har de spilt over 850 konserter i 36 land på hele 5 kontinenter. De har jobbet med noen av verdens største plateselskap, management, bookingagenter & publishing selskap, og globale merkevarer som Apple, Coca Cola, Samsung, EA og selv Disney har trykket dem til sitt bryst. Låtene deres opptrer i en rekke filmer, serier og reklamer jorden rundt, men det mest oppsiktsvekkende er kanskje at DATAROCK er det bandet i verden med låter i flest markedsledende videospill. Hele 22 spill har det blitt så langt inkludert Fifa ’08, Fifa ’09, Fifa ’10, Fifa Street, Sims 2, Sims 3, Need For Speed, Madden NFL og ikke minst gigantiske iPad & iPod spill som Tap Tap Radiation og Tap Tap Revenge 3.

The Modern Times

The Modern Times

Lokale og regionale stjerner
Aronnesrocken har alltid som mål å gi lokale og regionale band og artister gode vilkår, og også i år er det mye bra Nord Norsk på Aronnesrockprogrammet.

– Ágy fra Nordreisa var urørtfinalist i fjor, og herjet under årets Trondheim Calling. En veldig spennende artist som vi forventer store ting fra i årene som kommer. The Modern Times visste nøyaktig hvor bra de kan være, da de spilte på City Scene forrige helg og White Foxes fra Vadsø kommer med nytt album i løpet av våren, oppsummerer Ekeland. Vardøbandet Überwolf tar også turen, med sin powertrio.

 

Altaartistene Kristoffer Karjalainen, Northkid og Stuck In North har alle mye spennende på gang, og sistnevnte gikk forrige helg videre til Landsfestivalen i UKM.

– Northkid (gamle Approaching Pluto med Bilal Saab på vokal) visste glimt av kommende storhet i fjor, og har siden jobbet med låtmaterialet. Vi håper de kommer ut med noen singler i løpet av våren slik at vi kan glede oss enda mer til årets konsert, sier Ekeland.

Pasha 2017 FOTO Christian Zervos

Pasha

Pasha!
En artist Aronnesrocken bare måtte booke etter å ha opplevd han live under årets by:Larm var oslorapperen Pasha. Han skal spille på City Scene, fredag natt under Aronnesrocken.

– Et fyrverkeri av en liveartist, som kommer sammen med DJ og live trommis. Han eier scenen med en vanvittig scenetilstedeværelse, og fengende, catchy 90talls hiphop. Dette blir helt rått.

Mary`s Kids

Mary’s Kids og en Altagutt i eksil
Det kanskje med ukjente navnet i dagens slipp er svensk-norske Mary’s Kids. Rettfrem, høyenergisk punkrock fra Stockholm. I bandet finner vi også altagutten Jørgen Bang.

– Vi synes det er veldig kult å kunne vise frem hva Altafolk driver med andre steder i verden, på hjemmebane. Når Mary’s Kids i tillegg er et så tøft band som de er, var det ingen tvil om at vi måtte hente de til årets festival. Det blir et svett og hærlig nachspiel på Studenthuset, lørdag natt, sier Ekeland.

By | 2017-06-13T08:38:59+00:00 mars 23rd, 2017|Nyheter, Pressemelding, Uncategorized|0 Comments

About the Author: