Loading...

Sagaen fortsetter på Aronnesrocken

//Sagaen fortsetter på Aronnesrocken

Sagaen fortsetter på Aronnesrocken

Gåte

Snö

NorthKid

The Largo

Sagaen fortsetter på Aronnesrocken

12 år etter at de «ga seg» er trondheimsbandet GÅTE igjen klar med ny musikk, og for aller første gang, klar for konsert i Alta. Stedet er selvfølgelig Aronnes i august, på Aronnesrocken 2018. En mer perfekt booking kunne vi ikke drømt om, sier festivalsjefen.

– Vi er opptatt av å skape magiske øyeblikk, og jeg kan ikke se for meg noen som kan skape like magisk og trolsk stemning i mørket i skogen, enn Gåte, sier Torgeir Ekeland, festivalsjef og bookingansvarlig.

Gåte ble startet av søskenparet Sveinung og Gunnhild Sundli i 1999. De gjorde seg raskt bemerket med å kombinere norsk folkemusikk med eksplosiv og progressiv rock, og det var spesielt i årene 2001 – 2006, da de gjennom spektakulære konserter, to studioalbum, to EP-er og ett livealbum, gjorde stor suksess. De solgte mer enn 100 000 album, gikk til førsteplass på VG-listen, og ble tildelt flere priser, deriblant Spellemann- og Prøysenprisen.

Når Gåte nå returnerer skal det ikke være noen tvil om at det er Gåte du hører når du hører det. Samtidig ønsker de å utvikle videre det som på mange måter aldri føltes fullbyrdet grunnet en brå slutt i 2006. Dette føles med andre ord like mye som en begynnelse, som en fortsettelse. Og den fortsetter på Aronnes.

– Gåte har alltid vært en våt drøm for oss. Nå som vi satser litt mer ble det en mulighet, og det er jeg utrolig glad for.

Tromsøduoen Snö er klar for Aronnesrocken

Men det er ikke alt
Elektropopduoen Snö fra Tromsø er et relativt ubeskrevet blad og et friskt tilskudd til den nordnorske popscenen. De to tromsøguttene henter inspirasjon fra ishavsbyens stolte elektronikatradisjon, og kommer surfende på den nordnorske popbølgen som har herjet landet de siste årene.

Høsten 2016 slapp de sin første offisielle singel, «Krig», som ble «Ukas låt» på NRK P3, «Ukas Urørt» på P3Urørt og lå på P3 sin B-liste fra oktober til januar i år. Oppfølgeren «Bølga» fikk listeplass på NRK P1 og ble løftet frem som «det beste av ny pop» av Spotify Norge. Til sammen har bandet over en million avspillinger på Spotify.

 

Lokale popstjerner
For tredje år på rad presenterer Aronnesrocken guttene i NorthKid på sitt program.

– Vi har alltid hatt trua på den gjengen der, før de het Approaching Pluto, og siden de kalte seg Jalapenos. Nå har de endelig kommet ut med sin debutsingel, to år etter enn de først lovde. Og da er vi selvfølgelig nødt til å booke de tilbake til Aronnesrocken, forteller Ekeland.

NorthKid ble startet i 2016 og har samarbeidet tett med den prisbelønnede legendeprodusenten Kåre Vestrheim helt fra starten av. De har skrevet låter med Mike Hartung, som er kreditert på 14 spellemannspriser, og Jesper Borgen, som blant annet har produsert «Faded» sammen med Alan Walker.

Vi gleder oss stort til The Largo

Så litt rock til slutt
– Helt siden jeg ble gjort kjent med at den semilokale gitar virtuoso’en Jan Ole Kristensen bestemte seg for å samle sammen et band og presentere egen musikk, helt tilbake til juli, har vi vært svært nysgjerrige. Da de presenterte seg for publikum i Alta november var vi solgt – og dagen etter, nesten, var avtalen klar. Vi er derfor veldig glade for at The Largo kommer til Aronnesrocken neste år, sier festivalsjefen.

The Largo spiller hardtslående riffbasert rock anno 2017, men henter inspirasjoner fra gamle storheter som The Doors, via Led Zeppelin, helt frem til nyere tid, der Queens Of The Stone Age og Rival Sons tar det videre. Og de gjør det helt utrolig bra.

 

Som år 1
Aronnesrocken 2018 vil, som mange allerede kjenner til, skille seg svært ut fra alle tidligere år, da festivalen for første gang skal ta betalt for inngang.

– Siden vi gikk ut med at vi begynner å ta betalt, har responsen vært, med ett eller to unntak, utelukkende positiv. Både fra publikum, frivillige og ikke minst sponsorer. Det handler om å skape en stabil festival, ikke om å tjene penger. Og skulle vi mot formodning gå i overskudd, har vi tidligere visst hva vi gjør med det – gir tilbake til grasrota, forteller Ekeland.

Fra før er artistene Violet Road, Fanny Andersen, Lüt og Isák klare for festivalen i 2018.

By | 2017-12-14T09:48:09+00:00 desember 14th, 2017|Nyheter|0 Comments

About the Author: