VAZELINA BILOPPHØGGERS ÅPNER ALTA LIVE!

– Dette tror vi kommer til å bli en knallstart på helgen!

Vi skal jobbe hardt for å finne en åpningsartist som passer bedre akkurat i år, enn nettopp det legendariske bandet Vazelina Bilopphøggers, påstår festivalledelsen i Alta Live. Med fjorårets braksuksess ved å plassere Violet Road som åpningsartist fredag friskt i minne, har festivalen igjen slått på stortromma. 

For et par uker siden ble det kjent at Aronnesrocken, foreningen bak festivalen med samme navn, gikk til det skrittet at de både flytter festivalen til Alta Sentrum, og skifter navn fra Aronnesrocken til Alta Live. Motivet er å gjøre festivalen mer tilgjengelig for et bredere, og ikke minst større, publikum.

– Vazelina Bilopphøggers er så legender som det går an, og når vi nå har et ønske om å treffe bredere, er vi nødt til å spe på med noen legender blant alle de nye og ferske. Dette tror vi kommer til å bli en knallstart på festivalhelgen, sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

– Er du vokst opp med hitlåter som «Traktor Med Henger», «På Musikk Tel Arbe», «Magan Bak En Sten», «Blålys», «Ferje Over Mjøsa», «Surfbrett», «Spikre Paller», eller noen andre av de mange publikumsfavorittene? Da er det bare å møte opp i det festivalområdet åpner, tidlig fredag kveld for en opplevelse av de sjeldne, sier festivalsjefen.

Spilte på Øyafestivalen
Vazelina Bilopphøggers starta på Gjøvik rett før 80-tallet var skikkelig i gang, og slo nesten umiddelbart igjennom. Eldar Vågan og Arnulf Paulsen har vært medlemmer siden starten, mens Jan Einar Johnsen ble fast medlem etter førsteskiva, en utgivelse han bidro på. Sammen har de laga et stort antall suksessalbum med sin særegne blanding av Toten-dialekt, gamle rockemelodier, varm humor og et enormt ønske om å underholde. Det siste har de gjort med album, forestillinger, tegneserie, TV-serie og mye mer.

I over ti år har Kjetil Foseid stått ved mikrofonen og blåst friskt liv i nye og gamle slagere. Etter fokus på mer revyaktige opptredener, har Vazelina for alvor begynt å gjøre større festivaler igjen, med konserter på blant andre Tons of Rock og fjorårets Øyafestivalen.

– Gjett at vi gleders oss, hele festivalstaben!