KLUBB ARONNESROCKEN GJØR COMEBACK

I årene mellom 2006 og 2017 var Klubb Aronnesrocken en kjær del av festivalen, med konserter og annen aktivitet rundt omkring på byens utesteder. Hvem husker ikke metal-scenen i kjelleren på Fritz, med legendene i Nocturnal Breed og Troll, eller Violet Road og debtuten til Pil & Bue på Barila, en ung Dagny og totalt ukjent brite med navn Dan Croll på Alfa Omega, og artister som Tommy Tee, Blood Command, Ida Maria og en popstjerneversjon av samme Dagny, på City Scene? Etter et kort opphold er det en selvfølge at man nå, når festivalen flyttes til sentrum, også må involvere byens eksisterende uteliv.

Flere restauranter og utesteder er allerede med.

– Det er vesentlig for oss at vi får til et godt samarbeid med det eksisterende utelivet. Så langt har vi hatt gode samtaler med flere, og til nå har det vært en ruvende optimisme fra samtlige vi har snakket med, og et felles ønske om å sammen skape en helg helt utenom det vanlige, opplyser festivalsjef Torgeir Ekeland.

– Det betyr unike matopplevelser, konserter, og andre opplevelser på byens restauranter, barer og klubber. Vi ønsker et yrende folkeliv hele dagen, kvelden og natten. Noen konsept er straks klare til å rulles ut, og den aller første konserten er nå klar til å annonseres, fortsetter han.

Og den aller første konserten som er klar til å annonseres er duoen RSP & Thomax, som skal opptre på City Scene, lørdag natt.

– Vi har hatt lyst til å ha disse på våre scener i flere år, og dessverre var det ingen anledning på noen av våre utendørsscener i år. Heldigvis har vi en stor klubbscene i City Scene, som vi forventer vil blir fylt til randen, sier Ekeland.

Med den allerede legendariske utgivelsen «Ti runda rundt sola», en haug panegyriske festivalomtaler og en utsolgt klubbturn på Trivsels-CV’en, er RSP & Thomax klare for å springe ned dørene på landets konsertscener i 2019.

Forsterket med «Trivselsmaskinen» (Morten Steene, Truls Norbye, Martin Losvik), har hiphop-duoen skapt furore hvor enn turnbussen har stoppet til nå.

  • Si hva du vil om Violet Roads kontakt med publikum, men det slår ikke vennefølelsen du får med RSP & Thomax – Bodø Nu (Terningkast 6)
  • Et fossefall av bra hiphop – Avisa Nordland (Terningkast 5)
  • Sylinderne ble godt smurt og underlivet fikk rikelig med glidemiddel. – Saltenposten (Terningkast 5)