Loading...

Aronnesrocken 2018 – vi er klare!

//Aronnesrocken 2018 – vi er klare!

Aronnesrocken 2018 – vi er klare!

Violet Road

Fanny Andersen

Lût

ISÁK

De første artistene er klare!

Det har vært en travel høst for Aronnesrocken, og etter at festivalen nylig avgjorde at den nå skal bli en betalt festival har gjengen bak festivalen jobbet iherdig for å kunne starte å presentere neste års arrangement. Og nå er de tre første artistene allerede klare.

Første artist ut er ingen ringere enn altavennene i Violet Road.

Bandet, fra Kåfjord/Tromsø, som nesten ble som husband å regne for Aronnesrocken i perioden mellom 2010 og 2013, er nå klare for sin første opptreden på Aronnesrocken siden da. Siden da har de vokst til å bli et av landets mest folkekjære band, med utsolgte hus over hele landet.

– Violet Road har vokst til å bli et band vi normalt ikke kunne booket, hadde det ikke vært for at vi nå gjør de grepene vi gjør med å begynne å selge billetter. Samtidig vet vi at de har en stor følgerbase i Alta, og 2017 er første året siden 2009 at jeg ikke har arrangert konsert med dem. Så det er lenge siden sist de var her, forteller festival- og bookingsjef i Aronnesrocken, Torgeir Ekeland.

Bandet har brukt den siste tiden på å skrive ny musikk, og festivalledelsen gleder seg til å endelig oppleve bandet på sletta i skogen igjen.

– Det er bestandig god stemning på en Violet Road konsert, og kanskje ekstra god stemning når de spiller her i Alta. Vi føler oss derfor rimelig sikre på at dette er det riktige bandet å presentere nå, forteller Ekeland.

Nytt stjerneskudd
Astrid S’ og Julie Bergans glitrende popkarrierer og vennskap er godt dokumentert. Mindre kjent er det at de har en venninne som også ligger an til å gjøre det skarpt i popsirkuset: Oslojenta Fanny Andersen (20). Vår andre artist ut på neste års program.

– Det kommer til å skje mye med karrieren til Fanny Andersen i løpet av det kommende året, det er vi sikre på, forteller Ekeland. Da vi slapp Julie Bergan i 2015 var det ingen som lettet på øyenbrynene, men hun stod på scenen hos oss mens singelen «Arigato» var nr 1 på VG-lista.

Singlene «Kids» og «Not A Toy» har fått tung rotasjon på norske radioer, og Aronnesrocken er stolte og glade for å kunne presentere henne til neste års festival.

Urørtfinalister
Men det er ikke de eneste som er klare for Aronnesrocken 2018. Festivalen har nemlig kapret et av landsdelens mest spennende rockeband for tiden, albumaktuelle Lüt, fra Tromsø.

Årets urørtfinalister var, ifølge festivalsjefen, et av høydepunktene på vinterens by:Larm festival i Oslo, og bandet ble roset av landsdekkende presse. Med tung radiorotasjon på singlene «Du Vet Ingenting» og «BoyToy», har også utlandet oppdaget denne gjengen fra Tromsø.

– Metallicatrommis Lars Ulrich snakket blant annet varmt om bandet i sitt Beats1/Apple Music-radioprogram «It’s Electric», forteller Ekeland.

De har utviklet et tight og energisk liveshow, preget av et hardtslående lydbilde, store gitarer, melodiøse låter, og en generell «tøff­i­trynet»­holdning.

Singelen «Du Vet Ingenting» var listet hele 22 uker i strekk på P3, med tung rotasjon. «BoyToy» var listet fra slipp i april til og med august og er nå listet med siste singel «Trash Gjennom».

ISÁK spilte på kick-off’en under årets festival. Foto: Frank Rune Isaksen, Frikant

Altaretur for ISÁK
En av de store snakkisene etter årets Aronnesrock, var det relativt ferske bandet ISÁK. Bandet består av vokalist Ella Marie Hætta Isaksen, produsent Daniel Eriksen og trommis Aleksander Kostopoulos, kjent fra blant annet Pil & Bue. De to førstnevnte møttes under musikkworkshopet Gigant i 2016, og siden har samarbeidet blomstret.

ISÁK er i dag betegnet som det heteste navnet i Sápmi, og festivalsjef Torgeir Ekeland, som for ordens skyld også jobber i bandets management, er selvfølgelig glad for å kunne presentere de på neste års festival.

– Det kom mange tydelige tilbakemeldinger fra publikum om at vi måtte booke ISÁK tilbake til neste år, og bookingstyret var helt enige i det. Vi hører på publikums tilbakemeldinger, og derfor er jeg veldig glad for at vi igjen kan presentere de, på det de selv betegner som sin hjemmebane, Aronnesrocken.

Tenke nytt
At festivalen nå begynner å ta betalt betyr ikke at festivalen endrer så mye på den musikalske profilen. Men man må tenke nytt.

– For vår del handlet det at vi nå tar betalt om at vi måtte gjøre en endring. En av grunnprinsippene måtte brytes for å kunne overleve, og ved å gjøre dette kan vi nå styre våre andre prinsipper, som å gi mye plass til lokale og regionale band og artister, forteller Ekeland.

Igjennom 22 år har festivalens publikum etter hvert lært seg at man kan dra på Aronnesrocken uten å ha hørt om alle artistene, og likevel få store opplevelser.

– Det er skyhøyt nivå på landsdelens talenter, og vi er utrolig stolte av at vi har klart å skape en arena hvor musikken står i høysete hos publikum. Sånt blir det utrolig god stemning på sletta av.

– Vi har store ambisjoner for Aronnesrocken, og det yrende lokale musikkmiljøet. Nå håper vi publikum følger oss i denne nye fasen, avslutter Ekeland.

By | 2017-10-13T16:08:45+00:00 oktober 13th, 2017|Nyheter|0 Comments

About the Author: