ARONNESROCKEN BLIR ALTA LIVE!

Gjennom 24 år har Aronnesrocken etablert seg og opparbeidet et solid rykte som festival og kulturpådriver i Alta. Publikum har hatt mange store konsertøyeblikk hos oss og vi er svært stolte over hva vi har fått til. Etter flere år hvor vi har balansert på en hårfin linje mellom økonomisk pluss og minus, har Aronnesrockens mest engasjerte personer, KRU’et som det heter, nå bestemt veien videre.

Veien fra å være «et avansert hageparty», til å bli en festival som omsetter for flere millioner, har vært lang og lærerik. Aronnesrocken har vokst jevnt og trutt samtidig som vi har forsøkt å tviholde oss til våre verdier og vår visjon om å være en kulturpådriver og viktig støttespiller for unge band og artist-spirer fra Alta og våre nærområder.

Det er nettopp denne kulturpådriveren vi i Aronnesrocken ønsker å være i større grad framover. Og da har vi bestemt oss for å ta noen grep. For noen vil det kanskje bli upopulært, mens for andre vil det være kjærkomment. En av de tingene vi har bestemt oss for, er at arrangementet i august nå skifter navn.

Aronnesrocken er derfor utrolig stolte og glade for å kunne presentere ALTA LIVE!

Aronnesrocken er et godt etablert navn. Et navn vi er stolte av, og som er anerkjent nasjonalt. Ved å bytte navn på festivalen i august til ALTA LIVE frigjør vi blant annet festivalen fra genrer, og gamle lokale fordommer. For det skal oppleves mye mer enn bare rock på Alta Live. Dette valget har ikke vært enkelt for oss, men nødvendig. Og foreningen bak vil naturligvis beholde sitt kjære navn, og vi ser med glede fram mot:

  • Aronnesrocken presenterer ALTA LIVE!
  • Aronnesrocken presenterer UngROCK!
  • Aronnesrocken presenterer Hyllest til Norsk Musikk
  • Aronnesrocken presenterer Romjulsrocken!
  • …og flere nye arrangementer eller andre ting som kan komme!

Slik vi har drevet Aronnesrocken frem til nå har vi aldri helt klart å nå våre mål med å være den aktøren vi ønsker å være, utover de to-tre dagene i august som vi arrangerer festivalen. Ved å satse enda sterkere, og spisse vårt hovedprodukt mot målgruppen, mener vi at vi endelig kan bli den kulturpådriveren og støttespilleren som vi ønsker. Vi har også som mål at vi med dette kan utvikle oss som organisasjon og både tilby og legge til rette for flere opplevelser og kulturarrangementer igjennom hele året.

Fra Aronnes til Alta Sentrum
Men det holder ikke bare med én stor nyhet, for det er nemlig ikke bare navnebytte som kommer nå. Alta Live skal arrangeres i Alta Sentrum nå til sommeren, et sted svært mange ønsket at vi skulle bli etter at vi avholdt vår festival der i 2014.

Vi skaper et produkt som vi ønsker at enda flere får oppleve, og vi ønsker at Alta Live skal være en folkefest for hele Alta. Med å ta festivalen vår til sentrum håper vi å gjøre festivalen tilgjengelig for flere.

Det er samtidig viktig for oss å presisere at vi kommer til å gjøre alt vi kan for å sørge for at det er den gode gamle Aronnesrock-stemningen, med et intimt festivalområde, sjarmerende handlegate og dekorerte telt, dere vil møte i det nye Alta Live festivalområdet, midt i Alta sentrum. Og ikke minst, en festival hvor den gode stemningen og de store opplevelsene alltid står i fokus.

I dagene som kommer, vil vi slippe enda flere artister til sommerens aller første Alta Live!