At Aronnesrocken mener alvor med Alta Live er ikke lenger noen som helst tvil, når arrangøren bak i dag annonserer at landsdelens desidert største popkomet er klar for festivalen i august. Dagny, fra Tromsø, er den neste headlineren som er på plass.

Få artister treffer publikum like umiddelbart som Dagny, både når det kommer til hennes energiske sceneopptredener og fengslende poplåter. Sangfuglen fra nord sendte sjokkbølger gjennom bransje og publikum da hun slapp «Backbeat» høsten 2015, og siden den gang har hun bygget seg opp til å bli en av landets mest spennende liveartister, låtskrivere og popsnekrere, med en katalog som har over 200 millioner strømminger.

Dagny Norvoll Sandvik omtales fortsatt som ung og lovende, men hun allerede etablert seg som en av tungvekterne i det norske poplandskapet med høythengende radiolistinger, festivalspotter, utsolgte headlinershow og spektakulære TV- opptredener.  Dagny var Vevos One to watch i 2017, og hun har vært P3 Gull og Spellemann-nominert en rekke ganger. Låter som «Fool’s Gold», «Love You Like That» og «Wearing Nothing» har vist hennes enorme teft for å skrive gode poplåter, og co-writes for popstjerner som Katy Perry viser at hun også er en attraktiv låtskriver internasjonalt.

– Det har vært utrolig gøy å følge Dagnys ferd fra den spede begynnelse til det popfenomenet hun er i dag, og endelig skal hun få vist seg fram foran et stort, energisk Altapublikum, under neste sommers Alta Live, sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

Å være artist og låtskriver er en jobb som krever mye. For Dagny er likevel kanskje det aller viktigste det å levere fra scenen.

– Vi har aldri hatt en bedre bandbesetning, og setlista vår har blitt så sterk at hver låt er en fornøyelse å spille. Når vi går på scenen koser vi oss, forteller hun, klar for å for alvor erobre Finnmark.

Ny headliner slippes snart
Med Dagny på plass, er to av i alt fire headlinere lansert til festivalen. Fra før er både Lemaitre og Halvdan Sivertsen lansert, i tillegg til Metallica’s oppvarmere i Bokassa, de lokale yndglingene i NorthKid, Ruben fra Harstad, Sløtface, og festivalens eget favorittband; Moron Police.

– Vi slipper et par regionale artister neste uke, mens vi venter på at vi endelig kan slippe den siste headlineren – og det gleder vi oss enormt mye til, forteller festivalsjefen.

Programmet til festivalen er så godt som ferdig, men enda gjenstår noen brikker.