Når æ dør

I EKSIL AVSLUTTER ARONNESROCKEN 2019

For alle artister er drømmen om å avslutte en festival den store drømmen. Den legendariske siste «slot’en». Avsluttningskonserten. Det siste folk husker. Høydepunktet? Tiden hvor «headlineren» går på og viser alle andre hvorfor akkurat de er headliner, og ingen andre.

Inspirert av en av landets viktigste musikkfestivaler, Øyafestivalen i Oslo, har Aronnesrocken de siste årene tatt noen utradisjonelle grep i forhold til denne sagnomsuste spilletiden.

Øya har alltid hatt et ønske om at det skal være en Norsk headliner hos seg. Aronnesrocken på sin side har de siste tre årene hatt et band med lokal forankring som sin avsluttningskonsert. Og med stort hell. Bandene Pil & Bue og Biru Baby leverte begge noen legendariske konserter da de avsluttet festivalen i henholdsvis 2016 og 2017. Og like etter at Gåte leverte det som ifølge Altaposten kanskje var tidenes beste konsert i Alta, skulle da relativt ukjente ISÁK gå på. Og for en opplevelse det ble! Aldri har vi lyktes mer med vår avslutter enn i 2018.

Derfor er det knyttet stor nysgjerrighet til hvilket lokalt band eller artist som har fått dette ærefulle tilbudet for 2019, og vi kan med stor glede annonsere IEKSIL fra Hammerfest som festivalavslutter på neste års festival.

– IEKSIL er et band vi har hatt sansen for i flere år, som alltid leverer over forventning live og som jobber beinhardt både på øvingsrommet og i studio hele tiden. De er én hit unna større scener og festivaler, og kanskje dette kan være en utløsende faktor, sier festivalsjef Torgeir Ekeland, som naturligvis er veldig glad for valget.

– Det begynner å bli mange spennende band i nærområdet, og vi er heldige som har litt å velge i. I år var IEksil et relativt enkelt valg å ta, og vi gleder oss stort til å se de ta steget opp til et større format.

En stor mulighet
For bandet er dette en stor mulighet til å ta mange nye steg.

Dette er enormt for oss, et lite band fra Hammerfest. Vi begynner å øve til dette allerede i januar, sier vokalist Bjørn Tore «Bøbben» Bjørnsen. Dette skal ikke bli det samme som en pubkonsert med oss, så nå må høygiret på. Det blir nye låter og det skal bli et stort show, fortsetter han.

Altaposten skrev følgende etter deres konsert på City Scene i fjor høst:
iEksil er noe så eksotisk som innbarka altavenner fra Hammerfest. Etter mange opptredener i nordlysbyen har snøhvitbyens store sønner en såpass enorm popularitet i Alta at de føler seg slett ikke i eksil, men snarere på hjemmebane. Lørdagens gig på Studenthuset var nok et bevis på at iEksil er rett og slett et komplett band, trolig Finnmarks beste i sjangeren.

Bjørn Tore «Bøbben» Bjørnsen er ikke bare en karismatisk frontfigur, men også en imponerende låtskriver av fet rock på finnmarkdialekt. Kompet er bunnsolid, gitarlyden distinkt, deilig og gjerne tostemt, og man føler at gutta formelig elsker det de gjør.

IEksil er det tredje bandet som er annonsert til Aronnesrocken 2019, og fra før har festivalen annonsert publikumsynglingene Sondre Justad og Lisa Skoglund.

Aronnesrocken 2019 finner sted 16. og 17. august.