Give Me A Call

Firefly

Mono

Vi er utrolig glade for å gi dere NorthKid! Våre lokale gutter – med den ferske landsyndlingen fra Sørøya i spissen – er klare for den store scenen, og den mest ettertraktede spilletiden på neste års Alta Live!

Helt siden 2016 har Aronnesrocken, og nå Alta Live, gitt den gjeve spilletiden, sistemann ut, til et band med lokal tilhørighet. Til noen som er på vei et sted, eller som har jobbet seg opp til å få muligheten til å gjøre sin største konsert til nå i karrieren. Pil & Bue startet det hele i 2016, etterfulgt av Biru Baby og i fjor ISÁK, som møttes første gang under Aronnesrocken året før.

– Det var mange som forventet at NorthKid skulle få oppdraget i år, men vi valgte å ha is i magen og la bandet få enda et år før vi slapp de løs, forteller festivalsjef Torgeir Ekeland. Og akkurat den sjansen ser ut til å ha vært vellykket.

Frontmann Bilal har, som mange har fått med seg, herjet i beste sendetid på NRK i hele høst, og er nå klar for selve finalen i Stjernekamp.

– Jeg forklarte bandet allerede i fjor høst at dette var strategien vi gikk for, og fikk tidlig vite om Stjernekamp. Mandagen etter årets festival meldte jeg med Helge og tilbydde dem jobben neste år – og vi ble vel enige på ti minutter. Nå har vi bare ventet på det rette øyeblikket å annonsere dem, forteller Ekeland.

Festivalsjefen er full av lovord av både Bilal og bandet bak.

– Jeg har hatt gleden av å følge de fire guttene i bandet siden de var relativt unge, og pleier skryte på meg at jeg introduserte Helge for Håkon, da de var to sjenerte ferskinger på Huset. Jeg har også hatt gleden av å spille med dem selv, og dette er først og fremst et veldig, veldig bra band. Både Helge og Håkon er i ferd med å virkelig ta sin fortjente plass i musikkmiljøet i Oslo, og det har vært utrolig morsomt å følge dette fra avstand. Og nå er også Bilal for alvor i ferd med å finne seg til rette på scenen, og tar sin naturlige plass til sin egen. Det kunne ikke vært timet bedre at de nå skal avslutte Alta Live i 2020, sier han.

Aronnesrock-veteraner
Guttene i NorthKid møttes på Ungdommens Hus for flere år siden, og har nærmest vært fast innventar på Aronnesrocken, først under navnet «Jalapenos», og deretter som Approaching Pluto. Med Bilal som vokalist spilte guttene sin foreløpig siste konsert på Aronnesrocken i 2018.

For bandet selv betyr dette enormt mye.

– Helt siden vi startet NorthKid, så har et av våre aller største mål vært å avslutte Aronnesrocken, og nå Alta Live, om ikke det største faktisk. Det høres kanskje litt teit ut, og at vi burde satset på å ta over jorda med bandet liksom, men det betyr så mye mer for oss og få avslutte den festivalen som har hjulpet oss mest gjennom oppveksten vår, sier Helge Reinsnes Moen, og fortsette.

– Som flere i Alta kanskje vet har gjengen bak NorthKid spilt på Aronnesrocken hvert år siden vi var 13 år gamle, med «tusen» forskjellige band. Power to the robots, Broken Chords, Cursed With A Blessing, Biru Baby, Ekko Ekko og Approaching Pluto er bare et utvalg av artister flere av oss har spilt med på sletta. Så det å få æren av å avslutte den naturlige oppfølgeren og storebroren til Aronnesrocken, nemlig Alta Live, er virkelig gedigent for oss. Vi begynte å planlegge dette showet for flere år siden, og nå blir det endelig en realitet!

– Vi har et mål for 2020, og det er å bli Norges beste liveband. Alta Live er arenaen vi skal bevise at vi mener alvor av det målet, og Altapublikumet kommer virkelig til å bli blåst av banen, avslutter han.

Fra før er Lemaitre og Ruben annonsert til neste års Alta Live, med flere artister på trapp