Vi gir dere Kantona!

I årets første artistslipp fra Alta Live finner vi et relativt ubeskrevet blad, men et band som vil få mange til å sperre opp både øyne og ører, ifølge festivalledelsen. Alta Live har derfor den store glede av å presentere Kantona til årets festival.

– Å presentere ny Nord-Norsk musikk vil alltid være en av bærebjelkene i Aronnesrocken, og noe vi definitivt fokuserer på også med Alta Live. Derfor er vi utrolig glade for at denne duoen havnet på radaren vår, og for at det klaffet å få de på årets program, sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

Et sted mellom Kari Bremnes og The Weeknd finner vi duoen Kantona, som gav ut singelen “Koffør” helt på tampen av 2019. Vi snakker tunge 808-trommer, støyete gitarer og silkemyk crooning på Sørreisa-dialekt, og med et ekte nord norsk skråblikk i sine tekster.

Kantona består av to nordnorske tungvektere, og er frontet av vokalist og låtskriver Frode Larsen, som blant annet er kjent som vokalist i The Band Called Oh. I tillegg finner vi Kristian Olstad, som vi i Alta det siste året har sett og hørt sammen med Petter Carlsen, på både scene og som produsent av Carlsen’s siste singel «I love the way you see the world». Kristian er en svært etablert musiker i Tromsø, og spiller også blant annet i Leagus, sammen med sin kone, Herborg Rundberg.

Duoen tar inspirasjon fra nordnorsk visetradisjon så vel som mørk industriell-R&B, og har på kort tid markert seg som et trollbindende liveband, som blant annet er å se på årets by:Larm.

Vi gleder oss til ny musikk og ikke minst til en trollbindende konsert på årets Alta Live!