Gåte

Gåte

12 år etter at de «ga seg» er trondheimsbandet GÅTE igjen klar med ny musikk, og for aller første gang, klar for konsert i Alta. Stedet er selvfølgelig Aronnes i august, på Aronnesrocken 2018. En mer perfekt booking kunne vi ikke drømt om, sier festivalsjefen.

– Vi er opptatt av å skape magiske øyeblikk, og jeg kan ikke se for meg noen som kan skape like magisk og trolsk stemning i mørket i skogen, enn Gåte, sier Torgeir Ekeland, festivalsjef og bookingansvarlig.

Gåte ble startet av søskenparet Sveinung og Gunnhild Sundli i 1999. De gjorde seg raskt bemerket med å kombinere norsk folkemusikk med eksplosiv og progressiv rock, og det var spesielt i årene 2001 – 2006, da de gjennom spektakulære konserter, to studioalbum, to EP-er og ett livealbum, gjorde stor suksess. De solgte mer enn 100 000 album, gikk til førsteplass på VG-listen, og ble tildelt flere priser, deriblant Spellemann- og Prøysenprisen.

Når Gåte nå returnerer skal det ikke være noen tvil om at det er Gåte du hører når du hører det. Samtidig ønsker de å utvikle videre det som på mange måter aldri føltes fullbyrdet grunnet en brå slutt i 2006. Dette føles med andre ord like mye som en begynnelse, som en fortsettelse. Og den fortsetter på Aronnes.

– Gåte har alltid vært en våt drøm for oss. Nå som vi satser litt mer ble det en mulighet, og det er jeg utrolig glad for.

By | 2018-11-09T16:56:26+00:00 april 27th, 2018|Uncategorized|0 Comments

About the Author: