I 2020 fyller et av de varmeste og morsomste menneskene i norsk offentlighet 70 år! Dette må naturligvis feires – og Alta Live synes derfor det er ekstra stas å kunne presentere – selveste – Halvdan Sivertsen til neste års festivalprogram.

– Å kunne presentere Halvdan Sivertsen som neste års åpningsartist, er på mange måte en bekreftelse for oss, på at vi nå er på god vei mot å bli den festivalen vi ønsker å være. Halvdan er i mine øyne blant de største Nord Norske artistene igjennom tidene, og jeg kan ikke se for meg en bedre måte å åpne festivalen på, forteller festivalsjef og bookingansvarlig, Torgeir Ekeland.

Hits og latter
Karrieren til Halvdan spenner over mer enn 50 år, fra den spede starten i Bodøs pop- og rockmiljø på 60-tallet, via visebølgen på 70-tallet, til å bli en av landets mest populære artister de siste 30 år.

I tillegg til å gi ut en rekke prisbelønte album og være en fjerdedel av tidenes største norske supergruppe, Gitarkameratene, har musikken til Halvdan blitt brukt i både film og teater. Dessuten vil Halvdan, for en hel generasjon nordmenn, alltid huskes som «faren» til Labbetuss.

Vi garanterer en konsert med hits og klassiske låter, med kort vei mellom ellevill gapskratt og det dypeste alvor. Med skråblikk på oss selv, samfunnet rundt oss og tida vi lever i. Med de myke balladene og de fengende refrengene en Halvdan Sivertsen-konsert alltid byr på.

Alta Live for alle
Med Halvdan på plass, er fire av rundt 25 artister på plass, og det er et variert program vi gleder oss til å presentere.

– Det er et puslespill dette her, og fortsatt er det noen brikker som skal falle på plass. Men akkurat nå sitter vi inne med en del spennende navn som vi gleder oss enormt til å fortelle om, forteller festivalsjefen. Fra før er Lemaitre, Ruben og de lokale guttene NorthKid, med stjernekamp-finalist Bilal Saab i front, klar for neste års festival.