… hadde det vært Petter Carlsen. Han har spilt på Aronnesrocken opp igjennom årene i alle slags ulike formater og sammensetninger. Men da det gikk opp for oss at det var 10 år siden han hadde spilt eget solomateriale med sitt band hos oss sist, var det bare én ting å gjøre.

Vi spoler tilbake til april 2013. Telefonen ringer, og det er Petter som ringer festival- og bookingsjef Torgeir. Petter er på tur til øving, og går ned Carl Berner i Oslo, og kjenner seg optimistisk.

– Æ trur æ og Aleksander Kostopoulos har starta nytt band, kan vi få spille på Aronnesrocken?

– Ja!

– Topp, takk. Da begynne vi å skrive flere låta.

– Det e bra, si ifra når dokker har et bandnavn.

– Ja, æ trur vi skal hete «Kost & Støvbrett».

– Tenk litt mer.

– Okey.

Omtrent slik gikk det, og noen dager senere var Pil & Bue bekreftet til Aronnesrocken, hvor de senere samme år debuterte med konserter på festivalens hovedscene og på Barila. I 2016 fikk duoen muligheten til å avslutte festivalen, og leverte en av konsertene som står tilbake som et av tidenes største høydepunkter for mange.

10 års jubileum
Vi skur noen år tilbake. Det var på Romjulsrockens scene, på gode gamle Smutthullet, i 2004, at Petter Carlsen for aller første gang presenterte låta «All Ears» foran et lydhørt og interessert publikum. To år senere var platekontrakten med EMI, et av datidens verdens største plateselskap, var i boks, og debutskiven «Pull the breaks» ble gitt ut. Samme år spilte naturligvis Petter med bandet sitt på Aronnesrocken. Det er ti år siden i år.

Siden da har Petter gitt ut ytterligere tre album og én EP som «seg selv», og to album med Pil & Bue. Han har også gitt ut et album med bandet Julietnorth, og bidratt med musikk på flere andre utgivelser. Han har levert hele bestillingsverk til Varangerfestivalen, og turnert omfattende rundt omkring i Norge og Europa. Han har flyttet hjem til Alta, og herfra har han de siste to årene jobbet med et nytt album som presenteres for verden i 2020.

«Lyden av Alta»
– Petter er en av de mest folkekjære stemmene i Alta. Foran hver eneste hjemmekamp for Alta IF, har han vært hørt som en av to stemmer i en av landets desidert beste supportersanger, «Backan opp og fram», men også alene på vakre «En gnist som aldri dør». Hans musikk blir ofte brukt i videoer om og med Alta, og han er ikke sjeldent mulig å oppleve på ulike arrangement når våre bedrifter skal vise frem det beste fra sin region, sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

– I juni var det naturlig for våre samarbeidspartere Altaposten og Polarlys Eiendom å arrangere en unik konsert med nettopp Petter, da de tro opp helikoperlass etter helikopterlass med utstyr til Komsa, for å skape en opplevelse utenom det vanlige, fortsetter han.

På Alta Live i august blir det derfor en Petter Carlsen som på så mange måter «kommer hjem», når han tar med seg sitt band, og presenterer nytt og gammelt materiale – på den måten han er aller best, som frontfigur i et fantastisk band.

– Petter spilte ikke på fjorårets festival. Omtrent for første gang siden 1998. Og året før spilte han kun et par låter på vårt lukkede arrangement for våre samarbeidspartnere. Det er derfor lenge siden det har vært mulig å oppleve Petter i sitt ess på Aronnesrocken. Når vi nå skulle etablere Alta Live, var det derfor en selvfølge at han skulle stå på hovedscenen sammen med bandet sitt, sier Ekeland.

Petter spiller på festivalens hovedscene, fredag 16. august.

.

Hør Petter her