iEksil

«iEksil er noe så eksotisk som innbarka altavenner fra Hammerfest. Etter mange opptredener i nordlysbyen har snøhvitbyens store sønner en såpass enorm popularitet i Alta at de føler seg slett ikke i eksil, men snarere på hjemmebane. Lørdagens gig på Studenthuset var nok et bevis på at iEksil er rett og slett et komplett band, trolig Finnmarks beste i sjangeren.

Bjørn Tore «Bøbben» Bjørnsen er ikke bare en karismatisk frontfigur, men også en imponerende låtskriver av fet rock på finnmarkdialekt. Kompet er bunnsolid, gitarlyden distinkt, deilig og gjerne tostemt, og man føler at gutta formelig elsker det de gjør.» – Altaposten

IEksil er det tredje bandet som er annonsert til Aronnesrocken 2019, og fra før har festivalen annonsert publikumsynglingene Sondre Justad og Lisa Skoglund.

– IEKSIL er et band vi har hatt sansen for i flere år, som alltid leverer over forventning live og som jobber beinhardt både på øvingsrommet og i studio hele tiden. De er én hit unna større scener og festivaler, og kanskje dette kan være en utløsende faktor, sier festivalsjef Torgeir Ekeland, som naturligvis er veldig glad for valgetm sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

– Det begynner å bli mange spennende band i nærområdet, og vi er heldige som har litt å velge i. I år var IEksil et relativt enkelt valg å ta, og vi gleder oss stort til å se de ta steget opp til et større format.