Hvor ble det av Aronnesrocken og hva er Alta Live?

Basert på utradisjonelle valg og verdier har Aronnesrocken, siden oppstarten i 1996 sakte men sikkert vokst til å en veletablert musikkfestival i Alta, drevet på dugnad, og som nesten mot egen vilje har vokst til å bli en festival både publikum og artister har trykt til sitt bryst. Etter å ha innført billettsalg for første gang i 2018, er nå foreningen bak festivalen klar for å ta ytterligere steg – og første steg er å etablere ALTA LIVE.

Vi er opptatt av to ting i Aronnesrocken: Å skape gode opplevelser for vårt publikum, og skape gode utviklingsarenaer for unge band og artister fra vår region. Vi ønsker å skape enda større og bedre opplevelser, og gi enda bedre arenaer for utvikling for unge band og artister – og første steg er å skille ut vår festival fra foreningen i større grad.

Alta Live er alt som har blitt bra med Aronnesrocken – i en litt ny innpakning, klar for å vokse og bli en enda større og mer kommersiell musikkfestival, for hele Alta og hele fylket. Avsender er foreningen Aronnesrocken, som fortsatt drives på dugnad av ildsjeler for lokalt musikkliv.

Velkommen på festival!

Svar på spørsmål vi bruker å få rett før Aronnesrocken / Alta Live

Alta Live arrangeres midt i  Alta sentrum, i sentrumsparken midt i mellom kjøpesentrene Parksenteret og Amfi Alta. Kommer du kjørende, ambefaler vi deg å parkere enten i hesteskoen (mellom Biltema/Kiwi og Amfi), eller i Amfi’s parkeringshus.

Festivalområdet er innenfor et inngjerdet område midt i parken, med en stor scene og en litt mindre, ei sjarmerende handlegate med litt aktiviteter og muligheter for å kjøpe seg mat og drikke, merchandise og snacks. Vi tenner bål i tønner utpå kvelden slik at du kan varme deg litt om det blir kjølig. Toaletter har vi også i tilfelle noen trenger det.

For å være ærlig legger vår riggere og barkitekter virkelig sjela si i å lage festivalområdet vårt stemningsfylt og kreativt.

Billetter til Alta Live kan kjøpes her. 

Det koster litt å komme inn på Alta Live, men det er fortsatt langt billigere enn de fleste andre festivaler i landet. Vi selger dags- og helgepass til de aller fleste av våre arrangement.

Formiddagsarrangementet koster 50,- for alle over 3 år (unntatt de med helgepass), og Live Løypa er gratis. Barn under 3 år slipper gratis inn.

Priser

 • Tjuvstarter-billetter (fra 11/10): 750,- + avg. (helgepass)
 • Julebokk-billetter (fra 01/12): 850,- + avg. (helgepass)
 • HELGEPASS – ordinærpris (fra 01/01): 1 150,- + avg.
 • DAGSPASS (fredag): 750,- + avg.
 • DAGSPASS (lørdag): 750,- + avg.
 • Helt presis:
  • Helgepass – i døra: 1 250,- + avg.
  • Dagspass – i døra: 850,- + avg.

Armbånd
For å komme inn på festivalområdet må du ha et festivalarmbånd. Dette får du i inngangen til festivalområdet i sentrum ved å vise gyldig billett.

Du kan også bytte billett i armbånd hos Puskas Musikk & Platebar, igjennom uka før festivalen.

Du trenger ikke armbånd for Live Løypa, lørdag formiddag. Armbånd gjelder også på familiearrangementet.

Det er fra i år 18 års aldersgrense på Alta Live’s kveldsarrangement. På vårt klubbprogram på natterstid gjelder hvert enkelt utesteds aldersbestemmelser.

Til vårt arrangement inne på festivalområdet, lørdag formiddag er det tilrettelagt for barn og familier. Live-løypa i samme tidsrom er tiltenkt i hovedsak voksne, og foregår på ulike pub’er og kafeer med skjenkebevilling. Her gjelder også hvert enkelt steds aldersbestemmelser.

Et dags- eller helgepass til Alta Live gir også adgang til alle utesteder vi samarbeider med. For de av dere som kun ønsker å benytte dere av utestedene, og IKKE Alta Live, er det også mulig å kjøpe enkeltbilletter til hvert enkelt sted. Dette selges kun i døra, og gjelder fra 18:00 til stedet stenger.

Selv om et dags- eller helgepass gir rett til adgang, må vi forholde oss til hver enkelt utesteds kapasitet. Dersom det er fullt, er det fullt.

Vergeordning

Vi har åpnet for at foreldre eller andre foresatte kan ta med seg sine håpefulle på kveldsarrangementet – og da ønsker vi at dere fyller ut et vergeordningsskjema. Dette ønsker vi, både for å ivareta barnas interesser og trygghet, men også for vår del slik at vi har kontroll og oversikt. Frist for å søke er onsdag før festivalstart.

14.08.19: Registrering til vergeordning er nå avsluttet – da vi ikke har kapasitet til å behandle flere nå tett opp mot festivalen. 

Fredag

Festivalen: 18.0o – 01.00
Klubb Alive: 00.00 – 03.00

Lørdag

Familiearrangementet: 11.00 – 15.00
Live-Løypa: 12.00 – 18:00

Festivalen: 18.00 – 01.00
Klubb Alive: 00.00 – 03.00

Vi tar kort på alle våre utsalgssteder.

Vi tar også kontant, men vær obs, det er kun i utvalgte kasser…(før brukte vi gærninga, men det va før…)

Publikumssikkerhet er svært viktig for oss. Vi har derfor et stort team av egne sikkerhetsvakter på plass for å passe på publikum. Disse bærer gule eller oransje vester. I tillegg vil PSS Securitas og Røde Kors være tilstede, sammen med sporadiske besøk av politi.

Vær oppmerksom på at det kan oppstå stort press foran scenene. Crowdsurfing er ikke tillatt.

Følgende ordensregler gjelder for våre arrangement:
Man oppfører seg på festival. Vi samles for å ha det gøy og skape nye minner for livet. Fokuset på Alta Live er den gode opplevelsen, og ikke fyll.

Vi vil derfor ikke tillate følgende:
•       Overstadig berusede personer
•       Mindreårige som er berusede, eller som nyter eller oppbevarer alkohol på seg eller arrangementsområdet
•       Personer som oppleves som truende og aggressive, og som ikke retter seg etter henstillinger fra arrangementets personell
•       Personer som er åpenbart påvirket av rusmidler
•       Personer som er involvert i ordensproblemer/ voldssituasjoner

Alle over-nevnte situasjoner vil medføre bortvisning fra festivalområdet og klipt armbånd.

Følgende gjenstander er ikke tillatt på festivalområdet: 
•       Gjenstander som er forbudt etter Norsk lov
•       Paraplyer
•       Campingstoler eller lignende
•       All form for drikke og flasker
•       Brannfarlige materialer
•       Bannere og plakater
•       Dyr
•       Selfiestenger
•       Profesjonelt fotoutstyr

Ettersom Alta Live nå befinner seg midt i Alta Sentrum, har vi ikke lagt opp til noen form for felles transport utover det normale.

I forbindelse med flyttingen til Alta sentrum, relanseres festivalens klubbprogram, under navnet Klubb Alive! Her kan vil tilby konserter og DJs på:

 • Stakeriet
 • Puskas Musikk & Platebar
 • Barila Pub
 • Studenthuset
 • City Scene.

Konserter på de ulike restaurant og utestedene vil pågå fra 00:30 fredag og lørdag, samt under Live Løypa, lørdag mellom 12 og 17:00.

Det er ingen festivalcamp i regi av Alta Live.

Det er imidlertid flere flotte campingplasser i Alta, ikke så alt for langt unna Alta sentrum. For eksempel Alta Strand Camping, eller Wisløff Camping.

Dersom du er tilreisende til Alta for å gjeste Alta Live, vil vi på det sterkeste anbefale vår samarbeidspartner Thon Hotell i Alta sentrum  , som er et av verdens beste hoteller med utmerket service og ypperlige hotellfasiliteter på alle måter, synes vi. Ring dem i dag 78 49 40 00!

Skulle du ikke få napp der, finnes også Scandic Hotel Alta like i nærheten, eller mindre overnattingssteder som Altafjord Gjestegård eller Bårstua litt lengre unna.

Vi setter pris på om du hjelper oss å holde festivalområdet ryddig igjennom festivalen. Bruk avfallsstasjonene som Masternes har hjulpet oss å plassere ut på området.

Presseakkreditering

Alle søknader om presseakreditering må sendes inn her.