ISÁK: En opplevelse for god for ord

XXX: Ord blir fattig når man skal formidle ISÁKs opptreden på City Scene torsdags kveld. (Foto: Frank Rune Isaksen, frikant.no)

Verdig feiring av City Scenes 10-årsdag

I går var dagen Alta forelsket seg i ISÁK. Et liveshow med energi i hvert et trommeslag, i hvert et ord, i hvert et blikk, i hvert et dansesteg. For det var det mye av. Med sin spennende og appellerende musikk-gavepakke av catchy pop, urban synth og moderne joik, ga produsent Daniel Eriksen, trommis Aleksander Kostopoulos og vokalist Ella Marie Hætta Isaksen en opptreden Alta-publikummet hadde ønsket seg lenge – selv uten å vite det.

ENERGIBOMBE: Ella Marie Hætta Isaksen ga mye av seg selv på kickstarten til Aronnesrocken 2017. (Foto: Frank Rune Isaksen, Frikant.no)

Overgikk forventningene

For deres liveopptreden overgikk alle forventninger. ISÁKs festivalsommer har skapt bevegelse i kultur-Finnmark, og er du interessert i musikk har du garantert hørt hemningsløs ros om deres show via jungeltelegrafen. Jeg må likevel innrømme at jeg enda ikke har hørt ét eneste ord som er passende nok for å beskrive hvilke følelser de vekket til liv. For ISÁK er rett og slett et band du må oppleve. De innspilte låtene Face the Truth og Čurves Munnje høres fantastiske ut i studioversjon – men deres liveversjoner løfter opp låtene til en ny dimensjon.

HEMNINGSLØS GLEDE: Daniel Eriksen, Ella Marie Hætta Isaksen og Aleksander Kostopoulos utstrålte stor spilleglede. (Foto: Frank Rune Isaksen, Frikant.no)

Musikalsk unikum

Vokalist Ella var en sitrende flamme som aldri så ut til å slukne. Med hemningsløse danseutbrudd, et våkent blikk, god kontakt med publikum og i tillegg en helt rå stemme, skapte hun en helt spesiell stemning som jeg lurer på hvor lenge jeg må leve for å få oppleve igjen. Den ivrige publikumsmengden så ut til å gi Ella stadig mere energi enn den tappet henne. Aleksander Kostopoulos spilte trommer med et nærmest utenomjordisk energinivå, med en spilleglede som oste langt utover trommesettet. Også produsent Daniel Eriksen leverte varene med et levende par øyner og stadige rytmiske bevegelser jeg ble sliten bare av å se på.

ISÁK-DILLA: Gruppen ga en følelsesvekkende opptreden Alta ikke har sett maken til. (Foto: Frank Rune Isaksen, Frikant.no)

På mange måter er ISÁK trolig noe Aronnesrocken, Alta, Finnmark, Norge, ja, verden trenger. Med Ella i front har jeg aldri bevitnet noe som ga meg en så sterk følelse av pur girlpower. Hennes selvsikkerhet utstrålte en stolthet av det å være en samisk kvinne – noe jeg tror smitter over på andre også. Verden ligger for ISÁKs føtter.