Closer

We Got U

Higher

Årets live opplevelse i boks?

Fredag avslører Alta Live det første navnet til neste års festival, og det er ingen lettvekter som nå tar turen til Alta neste august – selv om navnet kanskje ikke ringer en bjelle umiddelbart.

Årets Alta Live ble en fest uten sidestykke, og nå har festivalen allerede sørget for at festen blir et faktum neste år; Aronnesrocken er derfor kjempe stolte av å kunne fortelle at Ullern/LA-duoen LEMAITRE er klar for Alta Live 2020. Elektronika-duoen som først og fremst er kjent for hits som «Closer», «We Got U» og «Cut to Black», men det er store live-opplevelser som er målet når Alta Live finner artister til sitt program, og med Lemaitre på plass, er det nettopp det nærmest en garanti, skal vi tro festivalsjefen.

– Lemaitre er et band vi har siklet på i flere år nå, og endelig klaffet det med å få de til Alta. De kommer 14 stykker i følget, inkludert blåserekke og et fullt liveband. Dette kan fort være årets heftigste liveopplevelse i Alta neste år, sier festivalsef Torgeir Ekeland.

Nytt slipp hver uke
Årets Alta Live satt igjen et sterkt inntrykk hos både publikum, artister og arrangører. Siden festivalen gikk av stabelen i august, har det blitt jobbet iherdig for å sette sammen et program som skal favne bredt, samtidig som man holder på den gode gamle Aronnesrocken-identiteten.

– Vi forsøker å skape et like helhetlig festivalprogram som vi klarte i år og har allerede booket 6-7 artister som vi gleder oss til å slippe i ukene som kommer, forteller han videre. Prisene på artister

LEMAITRE

Ullern-gone-LA-dueon Lemaitre startet som et russeprosjekt, et prosjekt som har snøballet seg til å bli et fullverdig band som har satt lyd til både Google Pixel- og iPhone-reklamer, blitt inkludert på både FIFA 17 og FIFA 19, sist med låtene «Higher» og «It’s not this», og gitt ut en bråte med singler og EP-er, i tillegg til to fullengdere.

Det norske elektronikatospannet Ketil Jansen og Ulrik Denizou Lund har pakket sine elektroniske innflytelser inn i en ferniss av indie som har tangert popkurven siden oppstarten. Med en mengde gjesteartister så vel som egensungne låter har Lemaitre med denne suksessoppskriften sørget for bangers og dansbare låter med en unik lekenhet i snart et tiår.

Med et hint av Justice, tidvis lavmælte og hiphop-lignende beats, squeaky synther, et par innslag Phoenix og sløye vokaltoner mikser duoen the best of both worlds. Dette har også fått bandet verden rundt, hvor de har spilt på festivaler som Coachella og Lollapalooza i Frankrike, i tillegg til egne turneer i USA, Storbritannia og Europa for øvrig.

Live har Lemaitre vokst til å bli et monster, med et fullt liveband, blåserekke og energi få andre klarer å matche.

Og nå kommer dette sirkuset til Alta Live.