«Bli med å jobb med Alta Live og vær med å lag festival, det er forutsigbart og fint» sa vi. Så feil vi kunne ta. Men ja takket han, Kristoffer Leistad, som 2. mars begynte i jobben som produsent hos Aronnesrocken…

– Det har vel vært alt annet enn den jobben hverken vi eller han så for seg at han skulle ta fatt på, sier festivalsjef Torgeir Ekeland, som endelig har fått en kollega i jobben med festivalplanleggingen.

– Men vi får kjent litt på at vi lever, skyter Kristoffer inn.

Egentlig ganske bra timing!
– Det er fort gjort å tenke at det var et dumt tidspunkt å starte på, men faktisk kunne det ikke vært bedre. Jeg vet ikke hvor bra forberedt vi hadde vært på dette tidspunktet, hadde det ikke vært for at vi nå faktisk var to stykker på kontoret, som kunne spille ball med hverandre.

Torgeir og Kristoffer jobber begge to 50% med festivalen, ved siden av egne engasjement. De siste par ukene har det vært fullt fokus på å forberede seg på en avlysning av sommerens høydepunkt, Alta Live. At de har vært to fører naturligvis til at foreningens faste kostnader har økt, men det har også gjort at mulighetene for å kunne lykkes til tross for et alvorlig inntektsfall i 2020, har økt.

Proaktiv foran reaktiv
Siden påskeferien har alt arbeid dreid seg om eventuelle scenarioer ved en eventuell avlysning. Etter at det i helgen ble klart at ingen arrangement med over 500 gjester kunne gjennomføres igjennom hele sommeren, ble det også klart at Alta Live 2020 må avlyses.

– Det er egentlig en lettelse, sier Torgeir. Det har kommet til et punkt hvor det føles uforsvarlig å skulle samle 2 – 3 000 mennesker inne på et trangt festivalområde. Nå kan vi i stedet rettet blikket mot aktivitet som er bedre egnet for situasjonen slik den er i dag, fortsetter han.

Å legge ned arbeidet og vente på neste år var aldri aktuelt.
– Vi lever for å skape gode opplevelser, og som arrangør har vi også et ansvar for å opprettholde vår del av økonomiflyten i vår bransje, så langt vi kan.

Digital festivalsommer
Aronnesrocken forbereder seg nå på å lansere en slags digital festivalsommer, med ulike arrangement spredt utover hele sommeren, i tråd med foreningens verdier om å «gi lokale band en profesjonell scene å spille på».

– Det har vært spennende, og alt annet enn jeg så for meg da jeg startet. Vi har vært nødt til å tenke utenfor boksen, og skape en helt ny arbeidshverdag for oss selv nærmest over natten. Nå gjenstår det å spikre programmet for den digitale festivalsommeren ferdig, før hvert enkelt arrangement skal planlegges nøye, sier Kristoffer.

Tekniker og prosjektleder
Kristoffer tar med seg over 15 års erfaring fra livebransjen til Aronnesrocken. Han har tung erfaring som både lyd og lystekniker, men også som prosjektleder før større arrangement, og har jobbet på omentrent alle små og store festivaler i Finnmark opp igjennom årene.

– Vi er svært glade for å styrke staben med Kristoffer, og gleder oss til fortsettelsen, avslutter Torgeir.

Kristoffer er ekte Aronnesing (her vist via sin opptreden med den forferdelige gruppen «The Sneskuters» på Romjulsrocken i 2004), og vokste opp på 4H-Gården, hvor Aronnesrocken ble avholdt i årene 2000 og 2001!