NorthKid er et nytt popband fra Finnmark som ble startet i 2016. Kidsa fra nord har samarbeidet tett med den prisbelønnede legendeprodusenten Kåre Vestrheim helt fra starten av. De har skrevet låter med Mike Hartung, som er kreditert på 14 spellemannspriser, og Jesper Borgen, som blant annet har produsert «Faded» sammen med Alan Walker.

Bandets lekende popsound under vokalist Bilal’s digge melodier gjør sounden til noe du kan digge under parasollen på stranden, eventuelt i reinflyttinga på vidda. Bilal’s store soul-aktige stemme under de deilige synth- og gitarriffene gjør dette til noe du virkelig ikke hadde trodd kunne komme fra tenåringene fra Finnmark.

– Guttene i NorthKid møttes på Ungdommens Hus for flere år siden, og har nærmest vært fast innventar på Aronnesrocken, først under navnet «Jalapenos», og deretter som Approaching Pluto. Med Bilal som vokalist spilte guttene sin foreløpig siste konsert på Aronnesrocken i 2018.

Det var mange som forventet at NorthKid skulle få oppdraget om å spille sist allerede i år, men vi valgte å ha is i magen og la bandet få enda et år før vi slapp de løs, forteller festivalsjef Torgeir Ekeland. Og akkurat den sjansen ser ut til å ha vært vellykket. Frontmann Bilal har, som mange har fått med seg, herjet i beste sendetid på NRK i hele høst, og er nå klar for selve finalen i Stjernekamp.

– Jeg forklarte bandet allerede i fjor høst at dette var strategien vi gikk for, og fikk tidlig vite om Stjernekamp. Mandagen etter årets festival meldte jeg med Helge og tilbydde dem jobben neste år – og vi ble vel enige på ti minutter. Nå gleder vi oss bare vanvittig til å slippe de løs på scenen, forteller Ekeland.