Vultures

Captain Cold One

Oppvarmingsbandet til Metallica er klar for Alta Live

Det er duket for mer rock and roll på Alta Live, når vi i dag kan annonsere at Bokassa er klare for neste års musikkfest i Alta sentrum. Stonerpunk-bandet med base i Trondheim, brukte store deler av året i år på å reise rundt som oppvarmingsband for selveste Metallica, og neste sommer kommer de til Alta.

– Bokassa er et utrolig tøft band som fikk en helt enestående mulighet i fjor, da Lars Ulrich proklamerte på sin podcast at de var hans nye favorittband, og inviterte dem med på turne. Der reiste de rundt som ett av tre band, sammen med Ghost og Metallica. Ganske surrealistisk egentlig – men for et band de er og har blitt, sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

Powertrioen Bokassa fusjonerer riffene og grooven fra stonerrocken med energien og aggressiviteten til punk og hardcore, til sin egen unike “stonerpunk”. Debutplaten «Divide & Conquer» ble belønnet med strålende anmeldelser over hele verden og kom med på britiske Metal Hammer sin liste over 2017s beste debutplater.

– De har gitt ut to album til strålende kritikker i både nasjonal og ikke minst internasjonal musikkpresse, og både anerkjente metalmagasiner som «Metal Hammer UK» og «Kerrang!» har gitt bandet strålende kritiker for oppfølgeren, «Crimson Riders» fra i år, forteller Ekeland.

Nå reiser bandet på en større headlinerturné rundt om i Europa, for å vinne over en stadig økende fanskare, før de retter blikket mot Norge og festivalsommeren. Tidligere har bandet spilt på festivaler som Øya, Pstereo og Stavern, for å nevne noen.

Med Bokassa har Alta Live nå lansert syv av i alt rundt 25 artister. Fra før har festivalen lansert Lemaitre, Halvdan Sivertsen, Ruben, Sløtface, NorthKid og Moron Police. Alta Live går av stabelen 14. og 15. august, i hjertet av Alta sentrum.