Norgesvenn er et begrep med både heldige og uheldige assosiasjoner. Men i tilfellet Oscar Danielson kan man trygt slå fast at den sympatiske svensken er en av de aller beste vennene vi har.

Oscar Danielson er sin egen sjanger, og av mange ansett som Sveriges beste tekstforfatter. Etter albumet «Stockholm i mitt hjärta» (2011) med låta «Besvärjelse» har han fått et stadig større publikum, og turnert flittig i hele Skandinavia.

De siste årene som ensom soloartist, reisende med tog.

– Jeg spurte Oscar om han kunne tenke seg å ta turen til Alta i august, aller helst med et band, da den store scenen fort kan bli veldig stor for en ensom artist, selv om jeg er sikker på at Oscar hadde klart det utmerket. Han svarte to ting;

– Jeg har sluttet å fly, og jeg har ikke spilt med noe band på tre år. Men jeg kommer gjerne.

– Vi setter sammen en trio til å backe han på denne konserten, og derfor blir dette en konsert helt utenom det vanlige, både for Oscar og for publikum. Og vi har gjort vårt aller beste for å sette sammen det beste bandet vi klarte.

Pianisten for anledningen er ingen ringere enn Nils Anders Mortensen, opprinnelig fra Flekkefjord, men har vært ansatt som landsdelsmusiker i Finnmark i 20 år, og bosatt i Alta. På trommer er det den erfarne jazzmusikeren, og nå produsent på Arktisk Kultusenter i Hammerfest, Sverre Gjørvad.

– Jeg gleder meg veldig, sier Gjørvad, og fortsetter.

– Jeg har hørt på Oscar Danielson i lang tid, at jeg er veldig glad i låtene hans; flotte melodier, gode tekster med skrått blikk både på kjærligheten, verden og livet. Jeg gleder meg til reaksjonen fra en av mine beste venner, som antagelig er i alle fall Finnmarks største Danielson-fan.