Anmeldelse av «A Boat on the Sea»

Captain Awkward

To år var lenge nok – nå er de tilbake igjen! Et av våre absolutte favorittband, Moron Police, er nok en gang klar for Alta! Med kanskje sitt aller beste album i baggasjen, blir de med på festen i august 2020.

– At Moron Police nok en gang kommer til Alta i regi av Aronnesrocken er neppe noen stor bombe. Det som etter hvert har blitt som et kultband og regne, har fått en ganske stor fanskare i Alta, etter fantastiske konserter på festivalen i både 2014 og 2017, påstår festivalsjef Torgeir Ekeland.

– Dette blir en musikalsk reise utenom det vanlige, sier festivalsjefen.

Musikalsk er det vanskelig å begrense Moron Police til én sjanger, spesielt etter at albume «A Boat on the Sea» kom den 16. august i år. Grunnstammen i bandet er vokalist og gitarist Sondre Skollevoll, og hans syn på verden. Da vi først ble kjent med bandet, var det mye musikalske krumspring rundt metalsjangeren, men med sitt siste album er det så mange sjangre involvert at vi har mistet tellingen. Som bandet selv beskriver; «Vi spiller en blanding av alternativ metal, mikset med alt du kunne mulig forestille deg. Til og med techno. Seriøst, det er dårlig techno inni der».

Bandets siste album har høstet enormt gode kritikker fra diverse blogger og youtube-kanaler rundt omkring i hele verden. «The Rock Critic», en Amerikansk youtubekanal med nærmere 22 000 følgere kalte albumet en kandidat til årets beste plate. «Å oppdage dette albumet var som å bli truffet i trynet av en baseball, bare for å våkne og finne at det var ikke en baseball, men «the hope diamond». Hvor i ….. kom disse karene fra?!», sier han i sin underholdende anmeldelse av platen. Og dette er bare én av mange rundt omkring i verden som har kastet seg på bølgen og sagt sitt om platen.

Fortsatt mye Aronnesrocken
– Jeg tror det skal mye til før vi beveger oss til det ugjenkjennelige på programmeringssiden, selv om festivalen nå heter Alta Live og vi ønsker å være enda mer tilgjengelig enn tidligere, sier festivalsjefen. Fra før er artistene Halvdan Sivertsen, Ruben, Lemaitre og NorthKid presentert til festivalen, og nå er Moron Police klare som det første bandet som beveger seg i rockesjangeren.

– Og de blir ikke de siste, det kan vi love, lover festivalsjefen, og fortsetter. Det som er ekstra gøy, er at de som føler vi har truffet helt blink så langt, har også enda masse i vente. Vi har for eksempel enda et par headlinere vi gleder oss til å lansere, sier han.