SLØTFACE TIL ALTA LIVE!

«Om vi hadde hatt et sånt band i Norge i 1978 hadde den lokale rockhistorien sett annerledes ut» påstod Dagbladet etter SLØTFACE hadde herjet ferdig med Øyafestivalen i fjor. Nå er Stavangerbandet klare for Alta Live 2020!

Stavanger-bandet Sløtface har for lengst markert seg på det norske punkpop-kartet, og kan blant annet huke av Spellemannpris (Beste Rock), flere utenlandsturnéer, Netflix-synkroniseringer («Hello», «Sex Education!»), Triple J (fra Down Under, ja!), samt bøttevis av skrytbar radio-oppmerksomhet i Europa fra to-do listen.

Bandet, som i dag består av vokalist Haley Shea, gitarist Tor-Arne Vikingstad, bassist Lasse Lokøy og trommeslager Nils Jørgen Nilsen, fikk stor fart på karrieren etter deres deltakelse i Urørt i 2015. Kort tid etter herjet de plakatene på noen av landets største festivaler, inkludert Øyafestivalen og Pstereo.

Det tok heller ikke lang tid før det store utland også fattet interesse for gjengen, som nå er i midten av 20-årene. Dette resulterte blant annet i hyppige radiospillinger i både Storbritannia og Australia i tillegg til lovord fra publikasjoner som The Guardian, Billboard og The Fader. For å nevne noen. Og nå er det endelig Altas tur til å stå på turnelisten, når bandet gjester Alta Live i august 2020.

– At ikke Sløtface har vært i Alta før nå skammer jeg meg litt over, for å være helt ærlig. Et av de mest spennende eksportene Norge har hatt på lenge innenfor denne sjangeren, og et band som leverer hver eneste gang, sier festivalsjef Torgeir Ekeland, som naturlig nok er glad for at det endelig skal skje nå.

Nytt album i baggasjen
Bandets andre album, «Sorry for the late reply», slippes 31. Januar 2020. Bandet forteller at «det har vært en treig, men jevn prosess for oss å lage dette albumet, og vi er SÅ klare for å få det ut i verden!». Plata ble produsert av Odd Martin Skålnes som jobber mye med fantastiske artister som Aurora og Sigrid.

– Fram til albumet kommer kan vi nyte singler som «Nancy Drew», «Telepathetic» og den siste; «S.U.C.C.E.S.S.», oppfordrer festivalsjefen.

Spontanslipp i går kveld
I entusiasmen av å vente på å endelig slippe flere artister, sendte festivalen ut et «spontanslipp», kvelden i forveien, da Kvinesdal-bandet Moron Police ble annonsert.

– Ikke akkurat en bombe at vi henter de tilbake, påstår Ekeland, og beskriver bandet som et av festivalen og menneskene bak, sine favorittband.

– Når Moron Police går på scenen, går det ikke an å ikke la seg fengsle av hele pakka de leverer, og det er helt uavhengig av om du liker musikken eller ikke. De må bare oppleves, fortsetter han.