Stavanger-bandet Sløtface har for lengst markert seg på det norske punkpop-kartet, og kan blant annet huke av Spellemannpris (Beste Rock), flere utenlandsturnéer, Netflix-synkroniseringer («Hello», «Sex Education!»), Triple J (fra Down Under, ja!), samt bøttevis av skrytbar radio-oppmerksomhet i Europa fra to-do listen.

Bandet, som i dag består av vokalist Haley Shea, gitarist Tor-Arne Vikingstad, bassist Lasse Lokøy og trommeslager Nils Jørgen Nilsen, fikk stor fart på karrieren etter deres deltakelse i Urørt i 2015. Kort tid etter herjet de plakatene på noen av landets største festivaler, inkludert Øyafestivalen og Pstereo.

Det tok heller ikke lang tid før det store utland også fattet interesse for gjengen, som nå er i midten av 20-årene. Dette resulterte blant annet i hyppige radiospillinger i både Storbritannia og Australia i tillegg til lovord fra publikasjoner som The Guardian, Billboard og The Fader. For å nevne noen. Og nå er det endelig Altas tur til å stå på turnelisten, når bandet gjester Alta Live i august 2020.

Bandets andre album, «Sorry for the late reply», slippes 31. Januar 2020. Bandet forteller at «det har vært en treig, men jevn prosess for oss å lage dette albumet, og vi er SÅ klare for å få det ut i verden!». Plata ble produsert av Odd Martin Skålnes som jobber mye med fantastiske artister som Aurora og Sigrid.