Som advart; vårt klubbkonsept returnerer – både natt og dag

Denne gang under navnet KLUBB ALIVE, men konseptet er det samme, med konserter og andre arrangement rundt omkring på ulike utesteder etter endt program på vårt festivalområde. Det blir med andre ord mulig å oppleve live underholdning på Barila, Stakeriet og både Studenthuset og City Scene, både fredag 16. og lørdag 17. august.

Vi presenterer: Stuck in North, Feleth, Not My Time to Die, Snøstorm, Postgaarden, og the legendary DJ Puskas.

Et av hovedtrekplastrene til årets Klubbprogram er allerede lansert, nemlig RSP & Thomax, som tar med seg sitt liveband, og vil sette fyr på City Scene, natt til søndag. Men det er ikke kun der det skjer.

– Når vi skulle flytte til sentrum, var et godt samarbeid med utestedene noe av det aller viktigste vi måtte få på plass. Vi er ekstremt heldige i Alta som har flere aktive og levende livesteder, som livnærer seg på live underholdning igjennom året, sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

Både Barila og Studenthuset City Scene var med fra første sekund, og ekstra gledelig er det at også Stakeriet og Gabo Bar kommer på banen og ønsker live underholdning utenom normalen under festivalen.

– Vi har som mål at Alta Live skal være en musikkfest utenom det vanlige i Alta, og vi ønsker å fylle helgen med musikk, god stemning, gode opplevelser og glede. Allerede klokken 11 åpner vi festivalområdet lørdag formiddag med familiearrangement, sier festivalsjefen.

Iskald Metalfest-light, live house og schlägers

I tillegg til nevnte RSP & Thomax kan vi på årets Klubbprogram friste med konseptscener, legender og gamle travere:

– Fredag kveld har Marius Grøtte programmert en «Iskald Metallfest light», og byr på konserter på Studenthuset med hammerfestbandet Snøstorm, i tillegg til å selv stå på scenen med Bukta-aktuelle Not My Time To Die. Avslutningsvis er det et av Altas desidert beste band for tiden, nemlig Feleth, sier Torgeir.

På City Scene, fredag natt er det også et av de mest spennende lokale bandene som skal opptre – og eneste band på årets plakat som også spilte på festivalen i fjor; Stuck In North.

– Stuck In North er fra høst alt annet enn hva navnet tilsier, og det er derfor en selvfølge at de gjør en siste konsert før gjengen flytter sørover. På City Scene ligger alt til rette for at vi kan skape den heftigste Stuck In North konserten til nå. Bandet har tatt kvantesprang den siste tiden, og fremstår nå som noe av det mest spennende vi har å by på i dette fylket.

På Barila er det en ikke ukjent gjeng som vil stå for underholdningen – og det er ikke ukjent for det lokale publikumet av en grunn.

– Postgaarden er et kollektiv av noen av byens mest rutinerte musikere, og leverer alltid på desidert øverste hylle. Hver eneste gang det rigges til fullt trøkk på Barila, er man garantert at det blir en stemning utenom det vanlige, og denne gangen forventer vi at det blir bul på veggene, sier Ekeland.

 

På Restauranten Stakeriet vil det potensielt gå roligere for seg, uten at vi er helt sikre på det.

– Vi ønsket å gjøre noe for de som ønsker et sted å danse, snakke og fortsatt være en del av festivalstemningen, og har booket DJ Puskas til å levere dansbar rock and roll utover i de sene nattetimer, både fredag og lørdag natt på Stakeriet.


RSP & THOMAX spiller på City Scene, lørdag natt. 

Lørdagen er det nevnte RSP & Thomax som det knyttes mest forventninger til, og vi forventer et stappfullt City Scene denne natten. Og på Studenthuset fortsetter det i samme stil som kvelden før, men denne gang i form av en RCKPRTY – Alta Live edition.

Det er fortsatt en åpning på Barila lørdag natt, og vi må komme tilbake til denne når artist er bekreftet.

 

Litt praktisk informasjon
Klubb-konsertene på de ulike utestedene starter like etter at siste konsert på hovedscenen er over – med nok slingringsmonn til at det skal være mulig å bevege seg mellom festivalområdet og utestedene.

Med dags- og helgepass til festivalen, har du også adgang til klubbprogrammet. Dersom du mot formodning ikke har tenkt deg på selve festivalen, men kun vil oppleve det enkelte utestedet, kan du kjøpe enkeltbillett til det aktuelle stedet. Dette kan ikke forhåndsskjøpes, men selges kun i døra, dersom det er ledig.

En billett, om det er enkeltbillett, dags- eller helgepass, gir ikke automatisk adgang, da hvert enkelt utested har varierende kapasitet. Hvert enkelt sted vil derfor utøve «én ut, én inn» straks kapasiteten er nådd.