Når vi snakker om Spidergawd, snakker vi om et av Norges beste og mest produktive liveband. Et band som siden det herrens år 2013 har skapt et firehodet rockemonster som har sluppet intet mindre enn fem formidable og kritikerroste album. Sylskarpe detaljer, faglig tyngde og en åpenbar lidenskap for faget gjør at Spidergawd leverer varene fra den øverste hylla. Og erklæres herved som et av de ypperste rockeband vi har her til lands.

Det stødige godstoget fra Trondheim ga nylig ut deres femte album til helt strålende kritikker fra et samlet pressekorps i både inn- og utland. Og det er ikke nødvendigvis så rart, for her kan man skilte med medlemmer fra genierklærte Motorpsycho, International Tussler Society og Moving Oos for å nevne noen. Spidergawd stikker nesa innom alt fra 70-talls rock, blues, britisk metal og klassisk rock og er både groovy, energisk, melodiøst og hardt. Til tross for de helt åpenbare nikkene mot band som blant annet Mötorhead, Pentagram, Queens of The Stone age og Alice Cooper føles Spidergawd både tidløst, gjenkjennbart og helt særegent. Fullstendig altoppslukende, rett og slett!

– Det oser av så kvalitet av dette bandet, og kjærligheten for musikken som herjet på 70- og 80-tallet stikker dypt. Her vil enhver med bare et snev av interesse for The New Wave of British Metal, og band som Black Sabbath, Dio, Motörhead og ikke minst Thin Lizzy, komme til å kose seg glugg i hjel, mener Ekeland.

 Spidergawd er et bredbeint rockeband fra Trondheim. Bandet ble etablert av vokalist og gitarist Per Borten (Cadillac og Moving Oos), Bent Sæther (Motorpsycho, The International Tussler Society og Sugarfoot) på bass, Rolf Martin Snustad (Hopalong Knut og Samvirkelaget) på saksofon, og Kenneth Kapstad (Motorpsycho m.fl) på trommer. I 2016 forlot Sæther Spidergawd for å fokusere mer på andre prosjekt, og ble erstattet av Hallvard Gaardløs (Orango), som har turnert med bandet siden.