Tilbakeblikk

Høsten 2007 flyttet jeg til Alta, 21 år gammel. Jeg visste lite om det som skulle skje første helga, og gikk derfor glipp av Aronnesrocken mitt første år i Alta. Eller, jeg gikk glipp av sletta. Jeg og ei venninne, som begge var Viggo venneløs den uka, fant ut at vi skulle ut på byen. Vi havnet på City Scene og der fikk vi ta en liten del i det som gjensto av Aronnesrocken. Animal Alpha står på scenen, og jeg er nyfrelst. Jeg både noterer bandet og festivalen.

 Året etter kommer jeg meg på sletta. Jeg lot meg fascinere av beliggenheten, konseptet med de unge lokale artistene, samt at festivalen var gratis. Som student satte jeg umåtelig stor pris på akkurat det. Jeg hadde få festivalminner før Alta, da jeg hadde tilbragt mine første 20 år i lille Båtsfjord. Og det florerte ikke akkurat med festivaler på den tiden. Vi hadde kun «Båtsfjord i fest», og jeg var pga. min unge alder ikke veldig interessert. Jeg kunne snakket mer om min hjemplass og det som finnes der i dag, men det får bli en annen gang og i et annet magasin.

Årene gikk og jeg dro hver høst tilbake til sletta. Jeg ble en ivrig publikummer som var der litt pga. musikken, men mest pga. atmosfæren. Jeg som alltid har vært glad i musikk og konsertopplevelser ble sakte, men sikkert forelsket i hele festivalkonseptet. Jeg lot meg også fascinere av alle de frivillige som jobba både før, underveis og etter festivalen. Etter noen år meldte jeg og ei venninne oss som frivillige under Aronnesrocken. Første året var vi begge artistverter. Året etter satt jeg i gærningbua (salg av drikkebonger). Og ballen rullet og vips så var jeg en del av Aronnesrock-styret og kruet. I dag sitter jeg enda i styret, samt er sjefsgærning. Sjefsgærning spør du? Ja, jeg er sjefen over alle gærningene (les: de som selger gærninger). Og jeg har til nå opplevd 10 Aronnesrocker. Noen av de beste konsertene jeg har opplevd, har jeg opplevd på sletta. Og hvis dere nå er skeptisk til hva jeg har opplevd innenfor musikkverden (da jeg har bodd 2/3 av livet i Båtsfjord), så kan jeg forsikre dere om at jeg har opplevd flere store konserter både i Norge og i utlandet de siste 10 årene.

Så, er du ny Alta? Kom! Student? Kom? Lokal, men ofte opptatt i august? Slutt – kom! Løst å stå på første rad? Kom! Løst å være frivillig? Kom!
Håper vi sees 18. og 19.august! Hei så lenge!

Klem fra Linn Eve N Johansen, styremedlem og sjefsgærning