Viktor Wilhelmsen og Lisa Skoglund kommer til Alta Live 2020

De er ikke «flashy» eller krever mye oppmerksomhet, og stort sett lar de tekstene sine, sammen med musikken, gjøre snakkingen for seg. Lisa Skoglund og Viktor Wilhelmsen er to av landsdelens fremste tekstforfattere og låtskrivere, og nå er de også klare for Alta Live 2020.

– Det er sjeldent man omtaler artister rundt 30 år gamle som talenter, men i sjangerlandskapet de opererer i er det ofte de eldre artistene som fremmes. Men med disse to har vi sikret oss konserter med to av de absolutt fremste tekstforfatter-talentene vi har her i landsdelen, og vi gleder oss enormt til opplevelsene disse vil gi, sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

Viktor Wilhelmsen, fra Kistrand, er gitarist, sanger og låtskriver som sysler i skjæringspunktet mellom rock, blues og singer/songwriter. Han er en artist og musiker som veldig mange i Alta har et forhold til. Han gikk på videregående i Alta på starten av 2000-tallet, og var svært ofte å se på ulike konsertarrangement i regi av Aronnesrocken, da gjerne som en del av trioen TKG, som også tolket Jimi Hendrix på de etter hvert legendariske «Tribute Nights» arrangementene.

Siden den gang har han etablert seg i Trondheim, stiftet familie og begynt å skrive sanger på egen dialekt. To norskspråklige album har det blitt, og det seneste kom nå i 2019.

– Hans første norskspråklige album, «Stjolne Mea» fra 2017 ble det mest spilte albumet på min Spotifykonto det året, et helt fantastisk album som alt for få har hørt, mener festivalsjefen. Viktor har først og fremst vært assosiert med gitaren, og han er uten å overdrive en av landets aller beste gitarister. Samtidig er han en privat person, som sjeldent gjør et stort nummer av seg, fram til han står på scenen. Da smeller det.

Lisa Skoglund kommer med fullt band til Alta Live

Retur fra i år
Lisa Skoglund ble mange kjent med under Alta Live 2019, og basert på den overveldende responsen etter konserten hennes, bestemte festivalen seg tidlig for å hente henne tilbake i 2020.

– Hun kommer med et helt fantastisk album på nyåret, og vi mener at enda flere fortjener å oppleve Lisa Skoglund. Derfor plasseres hun med bandet på festivalens hovedscene neste august.

28 år gamle Lisa Skoglund fra Tromsø, er en autentisk låtskriver som forteller historier om det uforløste mellom mennesker og tar oss trygt innpå følelser vi sjelden tørr å stå i. Skoglund pakker det hele elegant inn i et lekent poplandskap med hennes solide band bestående av Ida Nordård, Stine Maren Steien, Torje Åsali Jenssen og Hasviks egen Mikael Pedersen Jacobsen.

– Lisa spiller på hovedscenen etter Halvdan Sivertsen, og vi er utrolig stolte av å presentere flere av landsdelens fremste tekstforfattere hos oss til neste år, og at vi kan presentere nord-norsk låtskriverkunst over flere generasjoner.

Viktor og Lisa føyer seg i rekken av Nord-Norske artister med navn som Halvdan Sivertsen, Dagny, Ruben og NorthKid. I tillegg har festivalen booket artister som Lemaitre, Sløtface, Bokassa og Moron Police.

– Det kommer enda med Nord-Norsk musikk, og vi kan love masse helt fersk og spennende saker, avslutter festivalsjefen.

Neste onsdag (27. november) slippes også festivalens siste headliner.