Senjahopen til Aronnesrocken!

BÅDE I AUGUST OG NÅ I VINTER!

Etter fire album, et par hundre konserter og tusenvis av klistremerker på de utenkeligste steder er det ingen tvil om at alle rockeinteresserte her på berget har hørt om Senjahopen. Og nå blir det mulighet for å få dobbel dose når Aronnesrocken inviterer til både klubbkonsert i mars, og endelig har fått mulighet til å plassere det populære bandet på festivalprogrammet.

Senjahopen har, i tillegg til egne konserter i hver krik og krok i hele landsdelen, stått på plakaten hos alle de fleste store festivalene. Stort sett uten å skjemme seg ut. Dette har gjort at de etterhvert har etablert seg som en høyt elsket del av den musikalske faunaen.

– Dette er et band vi er veldig glade i, men som vi aldri har fått muligheten til å presentere på vårt program. Faktisk booket vi Senjahopen allerede i september i fjor, for å sørge for at ikke bandmedlemmene ble opptatt med andre prosjekter, sier festivalsjef Torgeir Ekeland.

Klarer man å se én konsert, klarer man å se to!
Allerede i mars blir første mulighet til å oppleve Senjahopen live i Alta, i 2019.

– Det er et resultat av bandet, som ønsket å komme hit allerede i vinter, men også fordi vi som forening også har et ønske om å skape aktivitet igjennom hele året. Dette kan på mange måter sees på som en start på mange nye planer og ideer vi har på gang, forteller Ekeland.

Lørdag 23. mars er datoen, og stedet er Studenthuset City, hvor Aronnesrocken har et mangeårig samarbeid.

Britisk pubrock på Nord-Norsk
Musikalsk befinner Senjahopen seg i et slags landskap preget av energisk 70-talls britisk pubrock blandet med amerikansk countryrock. Men etter å ha tilsatt en dråpe sologitar, en god skvett visetradisjon og mye godt humør har de endt opp med sin egen umiskjennelige lurvete og vindskeive vri. Noe de nordnorsk-språklige tekstene er med på å understreke. Her blir både livets blytunge realiteter og uutholdelige letthet kjørt i betraktningskværna, og selv om skråblikket og humoren sitter løst er det alltid et bakteppe av alvor. Og vice versa.

Senjahopen sin første utgivelse, «Bli Med På Yttersia» kom i 2010, men det var først to år etterpå, når «Tåra, Pess og Blod» kom, at de virkelig beviste at de var «in it for the long run». Denne skiva høstet godord hos pressen nasjonalt så vel som nordpå, toppet av Dagbladet som klinte til med overskrifta «Senja«føkking»hopen ruler». I 2014 kom «Tida og Veien» med blandt annet låten «Tell Øverbygd», en av hjørnesteinene i Ordentlig Radio sin musikkprofil. I 2016 kom «Himmel og Hav» som også høstet femmere og skryt over hele fjøla. 360-graders videoen til «Kjære Jenny» ble en skikkelig snakkis på sosiale media og den sterkt personlige og melankolske låten «1985» har ført til, i tillegg til Nitimen-besøk, mang en fuktig øyekrok.