En av årets nyvinninger er at vi fyller formiddagen lørdag 17. august med livemusikk, og har gitt konseptet navnet Live Løypa. Her ønsker vi å tilby en rekke konserter igjennom dagen, fra klokken 12 på formiddagen. Konsertene under Live Løypa er utenfor dags- og helgepassenes gyldighet – og er derfor gratis for alle. I ekte Aronnesrock-ånd.

– Familiearrangementet på festivalområdet er svært populært, og trakk nærmere 600 besøkende i fjor. Samtidig ønsker vi å skape en helhetlig festivalhelg for vårt tilreisende publikum, og for hjemmehørende publikummere som ønsker en helg utenom det vanlige. Derfor blir det konserter hele dagen, lørdag 17. august.

Dobbel dose IEksil
Klokken 12 starter konsertene, med festivalsjefens egen far, Jan Ekeland, på scenen i platebaren Puskas Musikk. Deretter fortsetter det med den kritikerroste hammerfestgruppen IEksil på Stakeriet. Bandet skal også avslutte festivalens hovedscene senere samme dag, og her blir det i en mer nedstrippet og akustisk drakt.

– IEksil leverte før sommeren en fantastisk akustisk konsert på kulturhuset i Hammerfest, og vi ble enige om at denne måtte de gjøre også i Alta. Dette blir første gang det kan oppleves livemusikk på denne måten på Stakeriet, og kan fort stå seg som et av høydepunktene denne helgen, spår Ekeland.

Deretter blir det et lite opphold i Live Løypa mens Sval opptrer på Europrisscenen, før den igjen fortsetter med blant andre One More på Barila.

Til slutt er det ringrevene, grunderne og en av motorne i foreningen Aronnesrocken; Moped, som avslutter løypa på Studenthuset. Her spares det ikke på noe!

Program Live Løypa

PUSKAS 12:00 Jan Ekeland
STAKERIET 13:00 IEksil akustisk
(pause – SVAL på hovedscenen)
BARILA 14:30 One More
BARILA 15:45 (tbc)
STUDENTHUSET 17:00 Moped