Viktor Wilhelmsen, fra Kistrand, er gitarist, sanger og låtskriver som sysler i skjæringspunktet mellom rock, blues og singer/songwriter. Han er en artist og musiker som veldig mange i Alta har et forhold til. Han gikk på videregående i Alta på starten av 2000-tallet, og var svært ofte å se på ulike konsertarrangement i regi av Aronnesrocken, da gjerne som en del av trioen TKG, som også tolket Jimi Hendrix på de etter hvert legendariske «Tribute Nights» arrangementene.

Siden den gang har han etablert seg i Trondheim, stiftet familie og begynt å skrive sanger på egen dialekt. To norskspråklige album har det blitt, og det seneste kom nå i 2019.

– Hans første norskspråklige album, «Stjolne Mea» fra 2017 ble det mest spilte albumet på min Spotifykonto det året, et helt fantastisk album som alt for få har hørt, mener festivalsjef Torgeir Ekeland. Viktor har først og fremst vært assosiert med gitaren, og han er uten å overdrive en av landets aller beste gitarister. Samtidig er han en privat person, som sjeldent gjør et stort nummer av seg, fram til han står på scenen. Da smeller det.